Mapcycle end server down ?



  • Hi,
    My team have 6 servers and on all have the same problem, when end the mapcycle server got down or restart SOME FIX FOR THAT?
    THANKS!



  • Any update on this? We’ve noticed our servers seemed to stop responding overnight but aren’t sure of the cause. I’d have to look into it more but this is certainly a possibility.



  • Check your server logs if you have access to them. It may be the same thing that’s happening here: Bug Report


  • Developer

    Please do post the server logs if you’ve got access to them (or at least the last 100 or so lines so you capture the crash). We haven’t noticed the official Multiplay servers going down at the end of the map cycle, but if that is happening it would be good to get logs from when it does.



  • This issue has become so persistent and such a pain I have enabled logging on all of our servers instead of just the two we first noticed it on. I will post what logs I have but I’m not entirely sure if it’s helpful. As soon as I have more complete logs from all servers I will post them.

    On the servers with logging not enabled I still have log files that show the line “[37072.90] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default” repeatedly, only the beginning number changes, and there are various .dmp files. Can these be ignored or is there another issue related to that?

    I have attached the log file for the only server that had logging enabled.


  • Developer

    Argh, the log file cut out. Can you post a .dmp file (they’re in the same directory)? Preferably from a server that’s been updated to the hotfix patch.

    Also, we’ve been getting crashes on round end in TDM. If you have TDM maps in your crashing rotation, you might want to remove them for the time being.



  • @CrustaceanSoup:

    Argh, the log file cut out. Can you post a .dmp file (they’re in the same directory)? Preferably from a server that’s been updated to the hotfix patch.

    Also, we’ve been getting crashes on round end in TDM. If you have TDM maps in your crashing rotation, you might want to remove them for the time being.

    Sorry about the log file, I wasn’t aware it was cut off, it all looks like alien code to me :P

    I’m going to give the hotfix a chance and see if the issue is fixed. If not I’ll post both the log and dmp files if available. I’m hoping the problem is resolved now.



  • This is still happening and is affecting all of our servers, sometimes all at once. The last one just occurred to a single server about 12 or 13 minutes ago. It looks like the log was cut off again and there isn’t a corresponding .dmp file. We have to keep a constant eye on our servers because all throughout the day they keep crashing. The only real changes made to this particular server was the maplist settings to only include Free For All maps. Everything else is default with exception of ports and servername. Any help would be appreciated.

    [5757.09] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCPawn:AttackOtherPawn
    	Function AOC.AOCWeaponAttachment:PlayHitPawnSound
    
    [5757.10] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_Longsword_260
    [5757.13] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_NorseSword_112
    [5757.43] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_Spear_228
    [5757.78] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5758.43] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_Maul_276
    [5758.59] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5759.00] NetComeGo: Close IpNetDriverSteamworks_1 IpNetConnectionSteamworks_665 99.238.109.185:59083 10/25/12 13:12:34
    [5759.01] Log: AOCWeaponAttachment_Bardiche_541 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayHitPawnSound
    [5759.01] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCPawn:AttackOtherPawn
    	Function AOC.AOCWeaponAttachment:PlayHitPawnSound
    
    [5759.46] Log: AOCWeaponAttachment_Zweihander_170 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayHitPawnSound
    [5759.46] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCPawn:AttackOtherPawn
    	Function AOC.AOCWeaponAttachment:PlayHitPawnSound
    
    [5759.50] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5759.91] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_Longsword_260
    [5759.95] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_Spear_228
    [5760.21] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_BroadDagger_852
    [5760.33] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5760.97] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_Bardiche_457
    [5761.25] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5761.66] Log: AOCWeaponAttachment_Maul_304 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayHitPawnSound
    [5761.66] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCPawn:AttackOtherPawn
    	Function AOC.AOCWeaponAttachment:PlayHitPawnSound
    
    [5762.00] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_Bardiche_458
    [5762.03] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5762.03] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_BroadDagger_852
    [5762.19] Log: AOCWeaponAttachment_Bardiche_541 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayHitPawnSound
    [5762.19] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCPawn:AttackOtherPawn
    	Function AOC.AOCWeaponAttachment:PlayHitPawnSound
    
    [5762.37] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_Mace_1316
    [5762.40] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5763.18] Log: ZELC: Component 'WP_shld_TowerShield.Materials.WEP_towershield_a' with Owner 'No_Detailed_Info_Specified' returned normal with incorrect length (0.965689).  ChkActor: AOCPawn_5076 (AOCPawn aocffa-ruins_p.TheWorld:PersistentLevel.AOCPawn_5076)
    [5763.20] Log: AOCWeaponAttachment_Zweihander_170 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayHitPawnSound
    [5763.20] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCPawn:AttackOtherPawn
    	Function AOC.AOCWeaponAttachment:PlayHitPawnSound
    
    [5763.27] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_BroadDagger_852
    [5763.51] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_Longsword_260
    [5763.67] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_Mace_1316
    [5764.35] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5764.35] Log: AOCPawn_5079 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayTeleportEffect
    [5764.35] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCGame:Tick
    	Function AOC.AOCGame:ActuallySpawnPlayerPawn
    	Function AOC.AOCPawn:PlayTeleportEffect
    
    [5764.38] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5764.39] Log: AOCPawn_5080 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayTeleportEffect
    [5764.39] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCGame:Tick
    	Function AOC.AOCGame:ActuallySpawnPlayerPawn
    	Function AOC.AOCPawn:PlayTeleportEffect
    
    [5764.42] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5764.42] Log: AOCPawn_5081 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayTeleportEffect
    [5764.42] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCGame:Tick
    	Function AOC.AOCGame:ActuallySpawnPlayerPawn
    	Function AOC.AOCPawn:PlayTeleportEffect
    
    [5764.42] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_Maul_275
    [5764.45] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5764.46] Log: AOCPawn_5082 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayTeleportEffect
    [5764.46] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCGame:Tick
    	Function AOC.AOCGame:ActuallySpawnPlayerPawn
    	Function AOC.AOCPawn:PlayTeleportEffect
    
    [5764.49] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5764.50] Log: AOCPawn_5083 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayTeleportEffect
    [5764.50] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCGame:Tick
    	Function AOC.AOCGame:ActuallySpawnPlayerPawn
    	Function AOC.AOCPawn:PlayTeleportEffect
    
    [5764.50] Warning: Failed to find function AllowLowerParry for timer in actor AOCWeapon_Mace_1316
    [5764.53] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5764.54] Log: AOCPawn_5084 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayTeleportEffect
    [5764.54] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCGame:Tick
    	Function AOC.AOCGame:ActuallySpawnPlayerPawn
    	Function AOC.AOCPawn:PlayTeleportEffect
    
    [5764.59] DevSpawn: SpawnActor failed because of collision at the spawn location [X=3038.000 Y=-5706.000 Z=3777.315] for [AOCPawn]
    [5764.62] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5764.63] Log: AOCPawn_5085 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayTeleportEffect
    [5764.63] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCGame:Tick
    	Function AOC.AOCGame:ActuallySpawnPlayerPawn
    	Function AOC.AOCPawn:PlayTeleportEffect
    
    [5764.67] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5764.67] Log: AOCPawn_5086 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayTeleportEffect
    [5764.67] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCGame:Tick
    	Function AOC.AOCGame:ActuallySpawnPlayerPawn
    	Function AOC.AOCPawn:PlayTeleportEffect
    
    [5764.71] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5764.72] Log: AOCPawn_5087 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayTeleportEffect
    [5764.72] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCGame:Tick
    	Function AOC.AOCGame:ActuallySpawnPlayerPawn
    	Function AOC.AOCPawn:PlayTeleportEffect
    
    [5764.76] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5764.76] Log: AOCPawn_5088 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayTeleportEffect
    [5764.76] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCGame:Tick
    	Function AOC.AOCGame:ActuallySpawnPlayerPawn
    	Function AOC.AOCPawn:PlayTeleportEffect
    
    [5764.81] DevSpawn: SpawnActor failed because of collision at the spawn location [X=3038.000 Y=-5706.000 Z=3777.315] for [AOCPawn]
    [5764.85] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5764.85] Log: AOCPawn_5089 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayTeleportEffect
    [5764.85] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCGame:Tick
    	Function AOC.AOCGame:ActuallySpawnPlayerPawn
    	Function AOC.AOCPawn:PlayTeleportEffect
    
    [5764.90] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5764.90] Log: AOCPawn_5090 PLAYSOUND with no sound cue called from PlayTeleportEffect
    [5764.91] Log: Script call stack:
    	Function AOC.AOCGame:Tick
    	Function AOC.AOCGame:ActuallySpawnPlayerPawn
    	Function AOC.AOCPawn:PlayTeleportEffect
    
    [5765.30] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.30] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.31] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.32] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.32] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.32] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.32] Log: Command not recognized: SETSOUNDMODE Default
    [5765.32] Log: Comm
    

    That’s the last 100 lines. I can’t upload the entire file due to size limits.


Log in to reply