Crash after crash after crash.



  • I bought this game today after enjoying it at a recent LAN party, waited a few hours for it to download and install, and then after sitting through that little Chivalry banner that pops up before the game starts I see “UDK.exe has crashed.” I searched the internet, found a few “solutions” involving deleting config files. Did that, the game crashed. Used the vc_redist files. Still crashed. Reinstalled it, still crashed. This is infuriating and I’d like to actually play this game instead of looking at it in my steam games menu.
    Here’s what I got by looking through dxdiag, as I’ve heard suggested many times over. I can’t post my launch.log because I can’t even get to launch.
    http://imageshack.us/a/img197/94/diag.png



  • Can you click “Save All information” on that DXDIAG screen please?

    Then attach the file that it saves it all to here, it contains graphics information and everything else.



  • Of course. Sorry I forgot that.



  • @Cerril:

    Of course. Sorry I forgot that.

    Hi Cerril,

    From your DxDiag.txt:

    ---------------
    Display Devices
    ---------------
            Card name: Radeon X1950 Series
    

    Unfortunately your video card is below the minimum requirement of the Radeon HD 3800 series. Your card is lacking shader capabilities to run the game.

    However, I have recently discovered these two launch options that may yet make it work for you if you are willing to try them (right click on Chivalry in your Steam library, select properties, and then click Launch properties).

    FORCESHADERMODEL2: Force shader model 2 rendering path even on shader model 3 hardware.
    FORCESHADERMODEL3: Force the use of shader model 3.

    So if you would be so kind to test this out for the other people with the same video card problems, would you try adding:

    -forceshadermodel3
    

    as a launch property and then launch the game? If it doesn’t work, remove that from the launch properties and try adding:

    -forceshadermodel2
    

    Looking forward to hearing your results … fingers crossed :)



  • I attemped that and it didn’t work at all. Oh well, I was going to get my video card upgraded anyways. Thanks for trying.



  • @Cerril:

    I attemped that and it didn’t work at all. Oh well, I was going to get my video card upgraded anyways. Thanks for trying.

    Darn! Sorry :(

    Be sure to drop in after you get a new card to let us know that it is working okay :)



  • I’m getting this problem but I didn’t just buy it. I’ve had the game and it played fine until the update today. After that, this started happening to me. Any solutions?


Log in to reply